Separasjon og brudd

Vi har alle forestillinger om og forventninger til parforholdet. Forventningene kan være formet av forestillinger i kulturen, litteratur, film, tv-serier, artikler, blogger og erfaringer fra egne og andres parforhold.

Vennskap, felles verdier og interesser, kommunikasjon, forelskelse, kjærlighet, intimitet og sex, men også raushet for ulikhet og håndtering av konflikter er ingredienser i de fleste parforhold. Samtidig vet vi at parforhold kan være forskjellige, og at ulike mennesker tenker forskjellig om hvordan et godt parforhold og et godt familieliv kan leves.

Når avstanden mellom forventninger og erfaringer blir for stor, kommer tvilen. «Vil jeg dette? Hvor ble det av følelsene? Vi krangler for mye. Jeg blir ikke tatt hensyn til. Dette er ikke bra for barna…» Grunnene til å bli eller bryte opp kan være mange og forskjellige. Som regel byr det på vanskelige avveininger og dilemmaer. For noen kan det være til hjelp å snakke med en familieterapeut før slike beslutninger tas.

Samtaler om tvil handler ofte om avklaring; Hvor står jeg i forhold til den andre? Hvor står den andre i forhold til meg? Hva med barna?

Etter slike avklaringssamtaler kan neste skritt være parterapi, skilsmisseterapi eller mekling.

Ta
Kontakt

Ring 37 00 57 80

Ønsker du at vi skal ta kontakt, kan du benytte skjemaet nedenfor.
Kontakt meg
Før du sender dette skjemaet må du godta at Familievernkontoret i Arendal kan lagre din informasjon midlertidig i henhold til de rammene oppført i personvernerklæringen.