Redd i eget hjem

Hender det at du er redd for noen i ditt eget hjem? Hender det at du selv blir så sint at du får lyst til å slå, eller gjøre og si ting som du vet ikke er greit? På familievernkontoret kan du snakke med noen om dette.

Familievernkontoret tilbyr samtaler til par og familier, og til familier der foreldre ikke lengre bor sammen. Terapeutene ved familievernkontoret har erfaring med å snakke med mennesker om vold og krenkelser. Noen ganger handler det om at vi i fellesskap kan finne måter å være sammen på uten vold og krenkelser. Andre ganger handler det om å gi råd og veiledning, og om å etablere kontakt med andre tjenester.

For å unngå vold og krenkelser er det viktig å håndtere og regulere egne følelser, ikke minst sinne. Det finnes mange gode verktøy som kan være til hjelp for å håndtere sinne. Ett verktøy vi kan anbefale er: https://www.littsint.no/

Hva er vold?

Mange av oss er ikke klar over at det vi opplever eller utsetter andre for kan kalles vold. Med vold mener vi:

Fysisk vold

En handling som er rettet mot en annen person, som skader, smerter, skremmer eller krenker. Å holde noen igjen, dytte, riste, klype, slå og sparke, lugge, f.eks.

Seksuell vold

Seksuell trakassering og krenkelse via press til seksualitet. Tvang til å utføre seksuelle handlinger en ikke ønsker, tvang til å ha sex med andre personer. Tvang til å se pornografi. Voldtekt.

Materiell vold

Slå i stykker et møbel, slå i dører el vegger, knuse og ødelegge gjenstander, rive i stykker klær, kaste ting.

Psykisk vold

Skremmende, truende utsagn. Degraderende og ydmykende atferd er all type atferd som er ment å såre eller krenke en annen person psykisk. Kalle en person noe som er dårlig eller uverdig, f.eks. «hore», «fitte», «du er stygg», «ingen liker deg». Sette den andre i et dårlig lys, f.eks. gjøre den andre til latter når andre er tilstede.

Emosjonell vold

Handlinger som får den andre til å føle seg liten, uviktig, verdiløs eller ubeskyttet. Avvisning, ignorering, ikke bry seg om når noen er syk, ikke støtte når noen er redd eller har det vondt.

Latent vold

Vold som virker bare i kraft av sin mulighet. Hvis det har forekommet vold vil risikoen for ny vold kunne styre alt en gjør og foretar seg. F.eks. prøve å blidgjøre den som utøver vold, roe ned barna så de ikke irriterer eller provoserer den som utøver.Definisjon av vold hentet fra Stiftelsen Alternativ til Vold.Hvis du etter å ha lest dette tenker at dere kunne ha nytte av et tilbud hos oss, kan du ta kontakt med oss.
Alternativ til Vold har i snart 30 år gitt tilbud om behandling til mennesker som utøver vold i nære relasjoner. De tilbyr behandling til alle medlemmer av familien; både utøvere av vold, voldsutsatte voksne og barn, og ungdommer med volds- og aggresjonsproblemer.

Les mer om Alternativ til Vold her.
Krisesenteret er et akutt, midlertidig botilbud til kvinner, menn og deres barn som er blitt utsatt for vold i nære relasjoner. Dersom du av sikkerhetsmessige årsaker trenger beskyttelse, kan du bo på krisesenteret i en kortere periode. Lengden på oppholdet vil avhenge av den situasjonen du er i. De har en bolig for kvinner og en bolig for menn.

Krisesenteret tilbyr også dagsamtaler til kvinner eller menn som er blitt eller blir utsatt for vold, men som ikke bor på krisesenteret. Du kan få råd og veiledning og noen å prate med. De som jobber der har erfaring med å jobbe med mennesker, og god kjennskap til andre kulturer.

Les mer om Krisesenteret her.

Familievernkontoret i Arendal har grupper for kvinner som er berørt av vold. Tilbudet er spesielt rettet mot kvinner som har brutt ut av et voldelig forhold. Mange kvinner som har brutt ut av et voldelig forhold opplever at livet er vel så utfordrende etter bruddet som før bruddet. Gruppa gir mulighet til å være en del av et felleskap med andre kvinner som har liknende erfaringer.

Kvinnene møter til 8 samlinger. Temaene for samlingene er: normale reaksjoner, håndtering av reaksjoner, foreldresamarbeid, nettverk og støtte og styrking av egen “stemme”, samt egne tema som kvinnene selv bringer inn. Gruppen ledes av to terapeuter ved kontoret. I forkant av gruppesamlingene vil du bli invitert til en samtale. Dersom dette er aktuelt for deg, ta kontakt med familievernkontoret på tlf: 37005780.

Ta
Kontakt

Ring 37 00 57 80

Ønsker du at vi skal ta kontakt, kan du benytte skjemaet nedenfor.
Kontakt meg
Før du sender dette skjemaet må du godta at Familievernkontoret i Arendal kan lagre din informasjon midlertidig i henhold til de rammene oppført i personvernerklæringen.